September = Høst (signestore.blogg.no)
Hjem Add Om meg Kontakt

4

September = Høst

hei igjenn bloggen ;D <3 hihi! I dag er det endelig fredag, og av en eller annen grunn har jeg siklet etter eplekake de siste ukene, så da følte jeg at det var på tide å lage en! :D Eplekake er i mitt hodet en kake som jeg forbinder med høst så da er det vell ingen bedre måte å komme høsten i møte på enn ved å bake litt. Prøvde å se igjennom litt bake blogger for å se om det var en eplekake oppskrift som var anbefalt men jeg syntes alle var ganske så like så da tok jeg bare utgangspunkt i den basice delen i oppskriften og jobbet meg videre derfra for å prøve å få en sunnere versjon av eplekaka.

det du trenger for å lage min versjon er:

fyll:

  • 4 syrlige epler (kuttes i båter)
  • 2 ss kanel (malt)
  • 2 ss sukrin
  • 1 ss sukrin gold

deig:

  • Sukrin 150g
  • Sukrin gold 50g
  • Bakepro 50g (kjøpt på grensa)
  • Hvetemel 120g 
  • 4 egg 
  • Smør (romtemperert)
  • mandler (som du hakker i biter med)
  • Bakepulver 1 ts
  • rundform helst 24 cm i diameter

Først kutter du opp de ferdig skrellede eplene i fine båter og legger dem i en pose sammen med 2 ss kanel, 2 ss sukrin og 1 ss. så knytter du sammen posen og rister den så alle eplene blir dekket i sukker og kanel. sett ovnen på 180 grader.

så tar du smøret sammen med sukkeret i en piskemaskin til du får en fin røre, deretter tilsetter du 1 egg om gangen med litt mellomrom. I en annen bolle har du i alle tørrvarene. Når begge delene er godt blandet sammen kan du helle det våte over i den tørre og blande det godt sammen til det ikke er noen klumper, sammen med mandel bitene, dette for å få litt crunch i kaka. Så heller du halvparten av røren i formen for så å legge på epler med den tynne siden ned, så heller du resten av røren og putter på mer epler på toppen. Jeg hadde bare en liten pai form så jeg fikk ikke plass til så mange epler så dette må du nesten bare tilpasse etter hva du har av former. Så setter du formen i midten av ovnen i 30-40 min.
PS: Bakepro'en som jeg tilsetter erstatter jeg med litt av melet for å få en mer proteinrik kake, og sukrinet bruker jeg for å få kaken sukker fri. du kan såklart bruke samme oppskrift med 170 g vanlig hvetemel og  200 g sukker. 

Tilsett gjerne litt vaniljeis, vaniljesaus eller krem til. kombinasjonen er som skapt for hverandre ;)  (sukker fri is hvis du vill ta den helt ut)

ha en god helg <3

- Signe Marie



  • 05.09.2014 kl.22:59
    Det så godt ut, god helg :)
    06.09.2014 kl.00:30
    Tusen takk :D <3
    06.09.2014 kl.13:06
    så knallgod ut!
    06.09.2014 kl.23:17
    Kamilla Haaland: takk, det var den ;)



    Kommenter her
    Design og koding: Ina Anjuta
    Signe Marie

    Hellu! ;D Mitt navn er Signe Marie Fidje Store, jeg er 19 år og kommer opprinnelig fra Tana. Jeg har dette "skoleåret" for de som går på skole valgt å satse fullt på drømmen min, nemlig å satse 100% som idrettsutøver for så å kunne hevde meg på verdensnivå i bryting. Så nå består hverdagene mine av hard trening, mat og matte for det meste. Men jeg er jo en helt vanlig jente utenom brytinga også da, så kommer såklart til å blogge litt om klær og andre "rosablogg" ting også. haha! :'D

    Kategorier

    Arkiv

    Siste innlegg

    bilde